Waste Management Simplified
Waste Management Simplified

Order management: Aanname nieuwe opdrachten

Jarenlang was het uitsluitend mogelijk om via mail of telefoon een nieuwe opdracht door te geven betreffende de plaatsing/wissel/afvoer/lediging van een afzet -of rolcontainer. Alhoewel Rubosoft deze kanalen maximaal ondersteunt, zijn er tegenwoordig betere manieren die in veel gevallen het mailen of doorbellen overbodig maken. Hieronder volgen de voornaamste.

EBA berichtenuitwisseling

Alhoewel de EBA beperkte functionaliteit biedt en alleen geschikt is voor uitwisseling van gegevens tussen afvalbedrijven die beide deze standaard ondersteunen, is dit eenvoudig binnen Rubosoft in te stellen en is daarna direct actief. Zo kunnen zowel uitgaande ritten naar externe verwerkers alsook inkomende ritten van externe transporteurs / inzamelaars volledig automatisch worden aangemeld, waarna de weeggegevens ook automatisch worden uitgewisseld. Het juiste gebruik hiervan kan al aardig wat mail -en telefoonverkeer schelen, en dat is mooi meegenomen.

Zie als voorbeeld van het gebruik van de EBA standaard dit nieuwsbericht: EBA berichtenuitwisseling met Omrin.

Webshopkopppeling

Wanneer u samenwerkt met standaard webshops voor verhuur van containers, dan kan zo’n webshop meestal eenvoudig worden gekoppeld, waarna opdrachten vanuit de webshop direct worden aangeboden in Rubosoft. En dat scheelt uiteraard telefoontjes en e-mails.

Zie als voorbeeld van het gebruik van zo’n koppeling Koppelen van een webshop met Rubosoft WMS.

Externe koppeling

In situaties waarin EBA ondersteuning niet mogelijk is of een eenvoudige webshopkoppeling niet voldoende functionaliteit biedt, is het mogelijk om via een externe koppeling opdrachtgegevens uit te wisselen. Deze uitgebreide koppeling zorgt ervoor dat zowel Rubosoft als het gekoppelde systeem continue beschikken over de meest actuele opdrachtgegevens, zodat er op elk moment direct door beide partijen actie kan worden ondernomen. Dit betreft bv aanpassing of annulering van de opdracht, het uitwisselen van gemaakte foto’s, monitoring van de status enz enz. En uiteraard scheelt dat weer aardig wat e-mails en telefoontjes.

Klantportaal

Rubosoft biedt een klantportaal, die zowel via een webportaal als via een mobiele app (Google / Apple) kan worden gebruikt. Klanten kunnen hiermee, afhankelijk van de instellingen, o.a. eenvoudig opdrachten aanmaken, servicelocaties (=werken) toevoegen, live zien waar de chauffeur zich bevindt en orders na uitvoering accepteren. De ervaring leert dat het gebruik van het klantportaal veel werk uit handen neemt en ook het facturatieproces maximaal ondersteunt.

En dan nog even dit…

Aangezien Rubosoft actief wordt doorontwikkeld zal ook de hierboven genoemde functionaliteit continue worden uitgebreid. En dat gebeurt uiteraard in nauw overleg met de gebruikers van Rubosoft, want daar doen we het allemaal voor. Als u een demo wilt of u wilt bij een van onze klanten bovengenoemde functionaliteit live in werking zien, neem dan contact met ons op.